Биография на Александър Русев – Мирослав Барняшев

3557

[row][paragraph_left]

Мирослав Барняшев е български професионален кечист, както и бивш състезател по академично гребане и силов трибой. Той е роден на 25 декември 1984 в град Пловдив и се състезава под името Александър Русев в Световната федерация по кеч WWE, където е първият българин в историята на компанията.

Професионална кариера

Началото: 2008-2010

Около 2005-а година Барняшев емигрира в Съединените щати, за да следва мечтата си да стане професионален кечист. Първоначално живее във Вирджиния, а по-късно се мести в Калифорния, където започва обучението си под ръководството на Гангрел и Рикиши. Мирослав прави своя дебют на ринга в Сан Диего в независимата промоция New Wave Pro Wrestling на 22 ноември 2008 под псевдонима Мирослав Макаров и побеждава своя първи опонент Ериъл Стар. През 2010 г. Барняшев се присъединява към Vendetta Pro Wrestling (VPW) в Санта Мария, Калифорния.

Free Instagram Followers

Световна федерация по кеч / WWE

Шампионат по кеч на Флорида – FCW (2010-2012)

Барняшев подписва първия си договор с WWE през септември 2010 г. и е разпределен в подготвителния Шампионат по кеч на Флорида, където му дават и образа на Александър Русев. За пръв път се поява по телевизията на 17 юли 2011 г. в епизод на FCW, където записва победа над Майк Далтон. Малко след това Русев претърпява контузия на менискуса и отсъства за период от 6 месеца.

Мирослав се завръща през март 2012, а негов мениджър е Ник Роджърс. През лятото на 2012 г. Русев чупи врата си, което обездвижва напълно ръката му. Докато се възстановява Башнярев отива в Тайланд, където изучава Муай Тай. В този период WWE променя FCW на новото шоу NXT.

NXT (2013-2014)

След като се възстановява от травмата във врата, Русев прави своя телевизионен дебют по NXT на 30 май 2013, където участва в кралска битка за определяне на претендент номер 1 за Шампионския пояс на NXT, но губи от Бо Далас. На 21 август Мирослав участва в първия си самостоятелен мач в NXT срещу Долф Зиглър, но не успява да победи утвърдената вече в WWE суперзвезда. Следващите месеци Русев оформя кратък тандем със Скот Доусън, а отборът е кръстен „Борещите се легионери“.

[/paragraph_left][third_paragraph]

Александър Русев
Rusev_7_GD
Истинско име Мирослав Барняшев
Роден 25 декември 1984 г. в гр. Пловдив
Резиденция Нешвил, Тенеси, САЩ
Кариера
Имена на ринга
 • Александър Русев
 • Мирослав Макаров
 • Русев
Ръст 183 см
Тегло 138 кг
Подготвян от
 • Шампионат по кеч на Флорида
 • Гангрел
 • Рикиши
 • WWE NXT
Дебют 22 ноември 2008 г.

[/third_paragraph][/row]

В началото на 2014 Русев започва да се появява в шоутата на NXT с Лана, а тандемът им напомня на този между Иван и Людмила Драго от филма Роки 4. Русев побеждава редица кечисти от основния състав на WWE като Кофи Кингстън, Ксейвиър Уудс, Син Кара и други. Българинът дебютира в главните шоута на WWE през април 2014, а последният си мач за NXT играе на 25 юни, където е дисквалифициран в мач срещу тогавашния шампион Невил.

Шампион на САЩ (2014-2015)

Русев прави своя официален дебют в WWE на турнира Кралски грохот на 26 януари 2014 като участник в кралската битка под номер 16 и елиминиран с общи усилия от четирима кечисти. На 7 април Русев побеждава Зак Райдър в първия си сингъл мач в WWE. През май Русев дебютира под образа на анти-американски русофил, който е „герой на Руската федерация“. Мирослав влиза в непобедена серия побеждавайки Р-Труф, Ксейвиър Уудс, Биг И, Джак Суагър, Марк Хенри, Грамадата и други, а победите си посвещава на Владимир Путин. Медиите дори обвиняват WWE, че използват подобен образ некоректно, само и само да промотират шоутата си.

На 3 ноември 2014 г. Русев печели първата си титла в WWE, като побеждава Шеймъс за титлата на Съединените щати. На 23 ноември 2010 Русев е част от отбора на шефовете в турнира Сървайър. Българинът успешно защитава титлата чак до Кеч Мания 31, където на 29 март 2015 г. губи пояса от Джон Сина.  На 17 май 2015 Русев не успява да си върне титла в мач „Предавам се“ и обявя Лана за загубата.

Личен живот

Барняшев е сгоден за Си Джей Пери, която също е част от WWE под името Лана. Двамата живеят в Нешвил, Тенеси. Мирослав е голям фен на родния Локомотив Пловдив, както и испанския колос Реал Мадрид.

Отличия

United_States_Champion_Rusev_Wreslemania_31Списание Pro Wrestling Illustrated

 • Най-развиващ се кечист за 2014 г.
 • Номер 8 в класацията на 500-е най-добри кечисти за 2015 г.

Издание Wrestling Observer Newsletter

 • Най-добър образ (заедно с Лана) за 2014 г.
 • Най-развиващ се кечист за 2014 г.

WWE

 • Шампион на САЩ – 1 път
 • Награда Слами за Мач на годината през 2014 г. – Отбор Сина срещу Отбор на шефовете на турнира Сървайвъ

 

 

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.