Бирето обяснява: Защо Джиндър Махал стана претендент за WWE титлата

1955

Jinder Mahal е новият претендент за WWE титлата.

Ето изречение, което едва ли много от нас са вярвали, че ще прочетат или напишат. WWE обаче ни изненадаха за пореден път. Никой не е казвал, че е приятно, но определено си е изненада. Този неочакван push за Махал обаче не е чак толкова необясним. Защо? Well… отговорът е с площ над 3 287 000 кв. км и население от над 1 милиард и 300 милиона души.

ИНДИЯ!
(Не започвайте да си припявате интрото на The Shield, моля ви…)

Free Instagram Followers

Тази огромна държава е и потенциален огромен пазар за WWE. Място, където кечът има доста фенове и където могат да бъдат привлечени още много такива, някои от които с възможности да си плащат – за шоута в страната, за merchandise, WWE Network… Как да привлечеш тези фенове към продукта си? Пушвайки единственият кечист от Индия, който имаш в основния си ростър – Джиндър Махал.

Да, ние в България може да се пляскаме по челата след победата му в Six-Pack-а в последния Smackdown. Феновете в Щатите може да правят същото, както и тези в останалата част от Европа. Индийците обаче най-вероятно са откачили/ще откачат от кеф. Това е същото като Русев изведнъж да стане No1 Contender за WWE Championship-a (което искрено се надявам, че ще стане след завръщането му) и ние да започнем да вдигаме банкети. Макар да е heel, за феновете в родната му Индия Махал може да се превърне в шибан национален герой. И най-важното – да ги накара да тръскат рупии в джобовете на дядо Винс. Така че решението има бизнес логика зад себе си.

Махал поиска възможности още миналата седмица в Talking Smack – доста забавното ток шоу, което се излъчва по WWE Network всеки вторник след Smackdown и 205 Live. Там на кечистите се позволява да говорят по-спокойно и „от сърце“. Точно така постъпи и Махал, който обясняваше, че има най-добрата физика в компанията (нацепен е, няма съмнение), труди се и заслужава възможности. Т.е. това, което повечето кечисти в WWE мислят за себе си. Получи похвала от Daniel Bryan и за това, че е задобрял на ринга – нещо, което аз някак не съм успял да забележа от squash мачовете и тези от по 2-3 минути, в които участва от месеци.

Моят проблем с изненадващия push на Махал е свързан именно с това. Години наред не е правил нищо запомнящо се – беше мажоретка за Кали, след това част от малоумието 3MB преди да бъде уволнен. Ситуацията не е различна и след връщането му в компанията през миналата година. В главата ми изскача само кратко просъществувалия му отбор с Русев и то заради нашенеца. Но и този отбор се ползваше най-вече за джобене, както и самият Махал в 1-на-1 мачове. Махал до вчера беше full time джобър. Няма никаква инерция зад себе си дори за midcard вражда, а какво остава за мач за WWE титлата. Поне да беше спечелил Andre The Giant Memorial Battle Royal-a на WrestleMania 33, но и там беше използван, за да „нахрани“ Моджо Райли, когото пък не личи да знаят как да ползват занапред (а честно казано, аз и не бих искал да го гледам в по-важна роля). Последваха загуби от Балър в RAW и Моджо в Smackdown… И сега, изведнъж, от нищотооооо Джиндър Махал е претендент за най-важната титла в компанията.

Това, че спечели с помощта на The Singh Brothers леееееко позакърпва липсата на storyline логика. Не знаете кои са те? Нормално. Дебютираха по време на Cruiserweight Classic миналата година. Имали са няколко мача в 205 Live и NXT под името The Bollywood Boyz. Сега, изглежда, вече са част от главния ростър и от един индийски стейбъл, който ще се заформи около Махал. Може би това е единственият начин да го вземем насериозно след годините джобене – яростен push и агресивен градеж като човек, който печели с помощта на своите сънародници индийци. Другите неща са налице – феновете в Щатите не го харесват по default, може да се побере в образа на „злия чужденец“, измислиха му прилични прякори – Махараджата (хахахаха) и The New American Dream, което ще вбеси тези, които помнят Дъсти Роудс.

В промото си след победата в Smackdown той засегна и темата за това, че феновете не подкрепяли „разнообразието“. В случая има предвид националното и етническото, което, донякъде, е факт. В случая обаче е много хитро от страна на WWE с политкоректен ход (да пушват индиец) да разпалят тези, на които им е писнало от политкоректност.

Човърка ме обаче и това, че мачът му с Ортън за Backlash бе обявен още сега, с което мачът на Ранди с Брей Уаят на WWE Payback изведнъж бе още по-безсмислен. Даже май Ортън-Уаят вече не е и за WWE титлата, с което причините да ни пука за него намаляха още повече и се слага предварително един грозен край на иначе свежата по свой собствен начин история между двамата, която гледахме половин година.

По-любопитното сега е какво ще стане в мача за WWE титлата на „Backlash“. Всички очакваме Махал да загуби. Аз лично мисля, че това е просто вражда-пълнеж за Ортън, за да наберат Корбин и Оуенс още инерция и да могат да се бутат и те за претендентското място. Но какво ще стане, ако WWE решат отново да ни изненадат и дадат най-престижната си титла на индиеца? Сънародниците му ще скачат от кеф, но всички останали? Ще бъдем ли само учудени или направо ще се вбесим?

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.