Бирето прогнозира: Джобърите отвръщат на удара на Backlash ’17

689

Джобърите атакуват Smackdown! Синьото шоу за пореден път през последната година ме изумява, след като хората зад него решиха да дадат шансове на кечисти, прекарали по-голямата част от кариерите си по гръб (докато ги тушират, мръсници, не друго). И, естествено, това се получи… но само донякъде.

„Махараджата“ (lol) Джиндър Махал е сред най-странните и изненадващи претенденти за WWE титлата през последното десетилетие. Само че няма как допреди месец да си губел всеки свой мач и изведнъж да бъдеш приет насериозно като заплаха за Ортън. От логическа гледна точка Махал има преимущество заради помощта от сънародниците му – братята Синг(х?). Да, ама това е кеч – логиката често отсъства, а и всички (с)маркове очакваме Ортън да запази. Единственият шанс това да не стане е, ако WWE решат за пореден път да ни го начукат (в прогнозите). Това обаче не е решение с дългосрочна полза (ето, пак (с)маркът в мен се обажда). Джиндър да пада и да освободи място на Русев, който да удря и мачка Ортън по пътя към WWE титлата. Ех, надежди…
Един от по-важните мачове за мен е in-ring дебюта на Шинсуке Накамура… срещу Долф Зиглър. Долф е хем логичен, хем нелогичен избор за първи опонент на един от най-„горещите“ кечисти от NXT и огромна надежда за компанията. Логичен е, защото е добър на ринга и може да направи така, че Накамура да изглежда като „милиони долари“, дет’ се вика, в очите на феновете, които не са го гледали до момента. Също така историята с „Как може да се радвате не на мен, а на дебилен японец, който няма дори един мач в главно шоу?“ е доста уместна и добре замислена. Проблем е само позицията на Долф в ростъра – след като направи най-добрата вражда на 2016 г. с Миз (IMO), от шест месеца той търка ринга с гърба си, губейки от хора като Калисто и Apollo Crews. Няма как дори за секунда да повярваме, че има шанс да победи Накамура, а това отнема от кефа. Все пак това може да е мачът на вечерта и съм доста надъхан да видя какво ще сътворят.
Breezango са другата голяма изненада. Месеци джобене, а сега – мач за отборната титла срещу The Usos, които пък за пръв път в кариерите си са мега интересни („It’s not paranoia! It’s the Usos!“. ‘баси промотата, ‘баси чудото). WWE са научили нещо от забавния си страничен проект Southpaw Regional Wrestling (google it!) и подходиха доста различно с градежа на тази вражда чрез клипчета с „полицейските“ истории на Брийз и Фанданго. Струва ми се, че те са единствените претенденти в това PPV с макар и минимален шанс да спечелят титлите, за които се борят. По-вероятно обаче е The Usos да запазят. Няма да откажа обаче тази вражда се развие до още един мач.
The Welcoming Comittee беше друга добра идея, горе-долу добре реализирана в седмиците до шоуто. Логично е подценявани кечистки по-ниско в карда да имат проблем с това Шарлът да дойде от RAW и веднага да получи мач за женската титла на Smackdown. Логично е да нападнат и шампионката Наоми, защото всяка от тях иска шанс за колана. Логично е да се опитат да привлекат и бившата шампионка Беки на своя страна и да я пребият като откаже. Класически хийлове! Всичко хубаво, ама след всичко изброено (джобър в единия отбор и все настоящи и доскорошни шампионки в другия) как да очакваме победа за The Welcoming Comittee? Аргументът „Ама те са истински отбор“ тук не важи. По-важното обаче е, че имаме женски отборен мач на PPV, който не е пълнеж, а има смислена история зад себе си. Браво!
Luke Harper vs. Erick Rowan щеше да е по-значим, ако му бяха обърнали повече внимание в дните след WrestleMania 33 и инерцията на Харпър след враждата Ортън-Уаят. Сега ми е meh, залагам на Luke, тъй като наистина мина на едно по-високо ниво тази година. Не ми дреме особено и за Baron Corbin vs. Sami Zayn, но все пак се надявам на победа на Сами и кариерата му да тръгне в по-добра посока поне в синьото шоу. За мен е важно и е, че Aiden English получава шанс, макар че почти сигурно ще загуби от Тай Дилинджър и в kickoff-a. English ме кефи още от NXT. Има различен образ и може да бъде успешен хийл, стига да му се даде тази възможност.
И стигаме до нещо, което вече наистина прилича на Main Event. Новата „Муцуна на Америка“ Кевин Оуенс най-вероятно ще защити своята US титла срещу AJ Styles. Струва ми се, че умишлено не обърнаха голямо внимание на враждата между тях поради две причини. Първо, Ортън-Махал да са по-основното през месец май. Второ, враждата Оуенс-Стайлс да може да бъде разтегната за поне още месец. Няма да ме учуди мачът да завърши с DQ или нещо такова. Съмнява ме обаче Оуенс да загуби титлата толкова скоро след размените, която си направиха с Джерико. Този мач също е кандидат за мач на вечерта и това е едно от интересните за мен неща – дали Styles/Owens или Ziggler/Nakamura ще накарат ченетата ни да увиснат повече.
В общи линии „Backlash“ носи най-характерната за Smackdown черта – свежест. Мачове, които не сме очаквали, че ще гледаме, които обаче бяха доста прилично изградени. Два сблъсъка със заявка за високо качество (виж няколко реда по-нагоре). Но дотам. PPV-то изглежда някак твърде предвидимо, като победи за доскорошните джобъри сякаш са твърде малко възможни и ще са по-скоро изненада. Все пак ми е интересно какво ще се случи и дали кечистите, които довчера са били „храна“ за истинските звезди, ще оправдаят доверието, което им беше дадено.
За улеснение – ето ги прогнозите ми за целия кард. Подчертал съм имената на очакваните от мен победители. Пари обаче не бих заложил, защото WWE в последните месец все намират как да ни изненадат, приятно или не:
WWE Backlash 2017 – Match Card:
WWE Championship: Randy Orton (c) vs. Jinder Mahal
US Championship: Kevin Owens (c) vs. AJ Styles
Shinsuke Nakamura vs. Dolph Ziggler
WWE Tag Team Championship: The Usos (c) vs. Breezango
The Welcoming Commitee vs. Naomi, Charlotte, Becky
Luke Harper vs. Erick Rowan
Sami Zayn vs. Baron Corbin
Kickoff Match: Tye Dilinger vs. Aiden English
И за финал – не пропускайте да гледате и NXT Takeover: Chicago, тъй като Takeover event-ите винаги имат много добри мачове в тях.
Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.