CM Punk

944

Филип Брукс

Профил

Free Instagram Followers

Име на ринга

CM Punk

Височина

186см.

Тегло

101кг

Трениран от

Кевин Куин

Дейв Тейлър

Дейв Финли

Уилям Ригъл

Ривън

Дебют

1999

CM Punk

Филип Брукс е роден на 26 октомври 1978. На ринга е познат като CM Punk, като в момента се бие в Световната федерация. Преди да дойде в ECW, Punk е бил във федерацията ROH. Там той е бил една от основните три фигури (заедно със Самоа Джо и Хомсайд). Също така е бил главен треньор в кеч академия и бивш световен шампио в ROH.

Кариера


Ранна кариера

CM Punk е роден в Чикаго. За пръв иска да стане кечист като гледа мач между Роди Пайпър и Джими Снука. Негова първа авантюра с кеча е в безизвестна федерация на име "Lunatic Wrestling Federation". Записва се заедно с негови приятели в средата на 90те години. Там за пръв път започва да ползва името CM Punk, като част от отбора Chick Magnets. В отбора е и приятелът му CM Venom. По-късно той не иска тези инициали да означават името Chick Magnets. Вече те не значат абсолютно нищо и когато и питан за това той винаги дава различни забавни отговори като "Cookie Monster", "Crooked Moonsault", "C. Montgomery Burns", "Charles Manson". CM Punk не иска просто да се забавлява с кеча, а да бъде видян и чут. За това той напуска тази федерация и става ученик в "Steel Domain" – кеч школа в Минасота. Там той е тренират от Кевин Куин и става професионалист. Тук той се и запознава с Скот Колтън, който по-късно става известен като Colt Cabana. Повечето време Punk и Колтън работят заедно. След завършването в Steel Domain, Пънк заедно с приятеля си Колтън, заедно с Чъки Смут, Адам Пиърс и Дейв Празак си създават групичката Gold Bond Mafia.

След това CM Punk идва в Independent Wrestling Association. За времето в което е в IWA, той си създават име със велики мачове срещу Колт Кабана и Крес Хиро. Пънк Два пъти печели IWA Mid-South Light-Heavyweight Championship и един път IWA Mid-South Heavyweight Championship, включително и 56 минутен TLC мач и 93 минутен мач "2 от 3 туша". Мачовете му с Кабана, го отвеждат до пътя в който ще стъпи на ринга на ROH. Докато е в IWA, Пънк става приятел с Еди Гереро. От февруари 2003 до март 2004 отсъства от ринга на IWА. Последният му мач там е на 2юли 2005та.

ROH & TNA

CM Punk с Colt Cabana като ROH Tag Team ChampionsCM Punk отива в ROH и става фейс. По същото време се присъединява и към TNA, където става партньор с Хулио Динеро. Двамата там стават част от отбора на Ривън в групичката Усилвателите.

Пънк започва да катери пътя на успеха в ROH, с мениджърът му Боби Хиинън. На втория турнир ROH Pure Champion, Пънк е на финала. Все пак губи срещу Ей Джей Стайлс. По-късно печели отборната титла на ROH два пъти. Съотборник отново му е Колт Кабана.

Преждевренно в TNA на 25 февруари 2004, има психологична война с Теди Харт, за това че беше пребит от Сабу пред ресторант. Събитието става малко преди TNA да прекъсне взаимоотношенията си с ROH, където Харт прави така че е застрашена работата на неколцина кечисти. Много фенове вярват че не заради това Пънк е уволнен от TNA. Съобразно с това Пънк спира появяванията си в TNA. Федерацията от своя страна присламчва кечистите от ROH Ей Джей Стайлс и Кристофър Даниелс. Пънк избира да отиде на помощ на ROH. Договорът му с TNA изтича година по-късно.

В ROH, Пънк се среща срещу шампиона Самоа Джо за титлата, вCM Punk като шампион на ROH серия от три мача. Първия мач е на 12 юни 2004. Правилата са прости. В период от 60 минути, единия трябва да накара другия да се предаде. Мача завършва с равенство. Вторият двубой е на 16 октомври 2004 в родния град на Пънк. Той отново е равен и така Пънк губи шанса си за титлата.

През юни 2005, Пънк приема сделка с WWE, след пробни мачове за Sunday Night HEAT. Макар и Пънк да е приел договора, той отива в ROH и побеждава Остин Арийс. Така CM Punk става Световен шампион на ROH. Събитието става на 18 юни 2005.

Веднага след мача, Пънк заявява че ще отнесе титлата на ROH, в WWE заедно с него. В крайна сметка титлата си остава в ROH. На 12 август 2005, Пънк губи титлата. Шампион става Джеймс Гибсън. Гибсън контрира хватката на CM Потъване в Пепси със Силова бомба. Последния му мач в ROH е на 13 август 2005, срещу Колт Кабана. Мачът е 2 от 3 туша и победител е Кабана. На напускането му, Пънк видимо плачеше и ринга плувна във вода.

OVW

CM Punk се присъединява къв OVW (територия на WWE). На 26 септември 2006 е дебютът му по телевизията в OVW. За нещастие Пънк си чупи носа в мач срещу Дани Инферно. След инцидента Пънк завършва мача и бързо отива зад кулисите.

На 9 ноември 2005, CM става телевизионен шампион на OVW, след като печели срещу Кен Доун. Тази случка веднага довежда до вражда между CM Punk и Доун. В историята се намесва и Брен Албрайт. Тази вражда поражда серия от мачове. Един от тях завърша като Пънк се предава от хватката на Албрайт – Кроубар. На 4ти януари 2006, Пънк губи титлата си в троен мач между него, Доан и Албрайт. Доан обаче не може да довърши мача и на негово място влиза Идолът Стивънс. Пънк бива елиминиран като се предава от хватката на Албрайт. Макар и вън от мача СМ се намесва в мача. Стивънс се възползва и става телевизионния шампион на OVW.

Враждата продължава след кратък период в който Албрайт и Пънк са в отбор. Пънк се представя по-добре в отборните им мачове. Точно за това на мача на 1ви февруари 2006, Албрайт оставя Пънк сам в мач срещу Духовния Отряд.

През това време Пънк прави появяване на Кеч Мания 22. Той е един от гангстерите които карат колата от 1930, преди излизането на Джон Сина.

CM Punk след спечелването на OVW Heavyweight ChampionshipНа турнир за титлата на OVW в тежка категория, СМ Пънк заедно с Албрайт отиват на финал. Пънк губи и шампион става Албрайт. Все пак на 3 май 2006, СМ побеждава противника си и става шампион на OVW!

На 28ми юли 2006, Пънк и Сет Скайфайър побеждават Крайм Тайм, като печелят OVW Southern отборните титли. По-късно на 2ри август 2006, двамата губят титлите от Доус Шейд и Клиф Камптън, след като Скайфайтър се скарва със Пънк.

След като Пънк се е доказал, той вече официално бива преместен в WWE. СМ прави изненадваща поява на 12 декември 2006 като гост на ринга на OVW. Там той си партнира с Джак Бул в мач срещу Идолът Стивънс и Джоуи Мъркюри.

ECW

На 24ти юни 2006, Пънк прави своя дебют на ринга на ECW, спечелвайки мач срещу Стиви Ричърдс. Мачът е от типа dark match. Телевизиония дебют на Пънк е на 4ти юли 2006, епизод от ECW по Sci-Fi, като Пънк се появява в промо видео. Дебюта му като кечист на ECW, прави на 1ви август 2006, като побеждава Джъстин Кредибъл. Побеждава и следващите си противници – Стиви Ричърдс и Кристофър Андерсън.

Скоро след това Пънк става участник във връжда с Майк Кнокс, след като приятелката на Кнокс – Кели Кели започва да харесва СМ Пънк. Пънк от своя страна побеждава Кнокс в квалификационен мач за мач за титлата на ECW в турнира December to Dismember. След победата му, Кели Кели го поздрявава пред зашеметения си приятел Кнокс.

Пънк зима участие в турнира Оцеляване 2006, като част от отбора на DX и Братята Харди. Пънк си тръгва като победител. По-късно участва и в Extreme Elimination Chamber на December to Dismember. Там се представя добре, но победител става Боби Лейшли.

Финални и Коренни Хватки


[+] Финални Хватки

[-] Дефекта на Анакондата (захват от типа Кобра, но в легнало положение)

[-] Потъване в Пепси (лицетрошач от горното въже)

[-] Блестящ Гущер

[+] Стандартни Хватки

[-] Спицалност 45 градуса (Индиански ключ със стол)

[-] Лунно салто

[-] Дяволски ключ (Тексаски лист)

[-] ДДТ

[-] Обрат на Пепси (Въжетата на ада с отскок)

[-] Пайлдрайвър

[-] Лицетрошач

[-] Крак брадва

[-] Уранейдж

Титли и отличия


[+] Hoosier Pro Wrestling

[-] HPW Tag Team Championship

[+] Independent Wrestling Association: Mid-South

[-] IWA Mid-South Light Heavyweight Championship (2 пъти)

[-] IWA Mid-South Heavyweight Championship (5 пъти)

[+] International Wrestling Cartel

[-] IWC Heavyweight Championship

[+] NWA

[-] NWA Shockwave Tag Team Championship

[-] NWA Revolution Heavyweight Championship

[+] OVW

[-] OVW Television Championship

[-] OVW Heavyweight Championship

[-] OVW Southern Tag Team Championship

[+] Revolution Championship Wrestling

[-] RCW Heavyweight Championship

[+] ROH

[-] ROH Tag Team Championship (2 пъти)

[-] ROH World Championship

[+] St. Paul Championship Wrestling

[-] SPCW Northern States Light Heavyweight Championship

[+] Steel Domain Wrestling

[-] SDW Northern States Television Championship (2 пъти)

[+] Wrestling Observer Newsletter

[-] 5звезден мач: vs Самуа Джо (ROH Джо vs Пънк 2; October 16, 2004)

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.