D-Generation X

775

Дегенерация Х

D-Generation X (позната също като DeGeneration X, D-X и DX) е група във Световната федерация по кеч. Техният ефект е това че са група от бунтовници, които казват и правят каквото си поискат. D-X са мислени за една от най-устойчивите групи във професионалния кеч. Групичката официално съществува от 1997 до 2000, като през това време има промяни. След едно неуспешно завръщане през 2000 и 2002, DX се сформира отново през юни 2006 от дуото Трите Хикса и Шон Майкълс.


Създаването

Free Instagram Followers

Дегенерация Х успешно се уформя малко по-късно от средата на 1997. Истинските приятели Шон Майкълс и Ловеца на сърза Хелмсли (продължаващ да бъде по-добре познат като Трите Хикса) са първите създатели, по-късно допълнени със техния бодигард Чайна, и тяхната застрахователна политика Рик Рууд. На 13 октомври 1997г, групичката заформя името D-Generation X, и за пръв път дебютира тяхният лозунг "Духай го!".


D-X Армия

През 28 март 1998, на КечМания 14, Шон Майкълс е WWF шампион, едновременно с това Трите Хикса е Европейски шампион. Те имат новобранеца в кеча Майк Тайсън като специален участник във главния мач на вечерта Шон Майкълс срещу Ледения Стив Остин. На края на мача Тайсън се включва към DX. Майкълс има проблем и е принуден да напусна групичката на която е лидер. На следващото издание на RAW, Трите Хикса се провъзгласява за новия лидер. Той обявява завръщането на X-Pac, за да реформира D-Generation X на D-X Армия. Членовете са X-Pack, Трите Хикса, Чайна, Били Гън и Уличния войн. По-късно името се връща обратно.


Края на ерата

На 25 октомри 1999, групата се завръща като във нея е всеки един, който някога е бил във DX. Завръща се Шон Майкълс, Чайна, Рик Рууд(който умира този април). От тогава до средата на 2000, DX са силна и неразрушима група. В началото на 2000, Били Гън е принуден за кратко да напусне групичаката. X-Pac започва да си партнира със Уличния войн, но двамата не успяват много. На КечМания 2000, Винс Макмеан прецаква Скалата, като помага на Трите Хикса да задържи титлата си. Както и да е групичката се кръщава Крилото МакМеън Хелмслей(името идва от по-ранният Хелмслей Режим). Следващия месец Скалата побеждава Трите Хикса на Backlash. Трите Хикса не е доволен и иска мач за Скалата за Judgement Day. По-късно през 2000, звездите на DX правят соло кариери. На 6 ноември 2000, DX се зъвръща отново, за да си го върне на Крис Беноа, Еди Гереро, Диин Маленко и Пери Сатурн(чиято група се нарича Радикалните). Прави се мач 4 vs 4 (DX vs Радикалните), като победители са DX. По-късно Трите Хикса е заместен от Кей-Куик, и на Survivor Series, отново в мач DX vs Радикалните, липсата му си казва думата – победа за Радикалните.

На 22 юли 2002, издане на RAW, седмица след разрушаването на nWo, Трите Хикса подава на Шон Майкълс тениска на DX, и казва че има идея двамата да завърнат групата. Същата вечер Трите Хикса излиза със музиката на Дегенарация Х, и започва да убеждава Шон Майкълс да се завърна. Накрая обаче Играта забожда едно Педигрии на Сърцеразбивача, като слага края на ерата на DX.


Завръщането

През 2006, в серия от събития случили се след КечМания 22, дават шанс на зрителите за мечта за завръщане на стария отбор DX.

На 12 юни, в издание на RAW, мълвата най-накрая се оказва истина. Докато Духовния Отряд размазват Играта в мач 5 vs 1, Шон Майкълс излиза на ринга за да защити стария си приятел. След като дуото разбива Духовния Отряд. DX зе завръща. За сайта на федерацията те дават изявление към Винс Макмеън, което е просто и ясно. Тяхната фраза "Духай го!". Макмеън се ядосва и поставя двамата членове на DX в мач срещу Духовния Отряд на турнира Vengeance. Победителя е явен още преди началото на мача. След победата си, Degeneration X се заяждат със Джонатан Коачман, Духовния Отряд, Винс Макмеън, и всеки който им се изправи на пътя!


Харесва ли ви статията?

Да
Не

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.