Кариерата на Хълк Хоган

1479

Теренс Джийн „Тери“ Болеа е роден на 11 Август, 1953г.
Той е професионален кечист по-познат като Хълк Хоган. В момента той е на стари години и има собствено ТВ шоу, което се излъчва по VH1 – Хоган Знае Най-Добре!

Free Instagram Followers

Импресията на Болеа впечатли Джак Бриско и брат му Гералд. Тогава те посъветваха Тери да се пробва в кеч средите. Тери е бил фен на кеча още като дете. Той се тренираше 2 години под наблюдателното око на Хиро Матсуда. През една от тренировките на Хълк, Матсуда саркастично го попита „Значи ти искаш да бъдеш кечист?“ След това Матсуда счупи крака на Болеа без даже Боле да може да реагира. След като се завърна след осем седмици, той имаше съвсем друго отношение към професионалния кеч. Той се подстрига и взе да тренира много по-сериозно.

Болеа участва в първия се професионален мач във Fort Pierce, Florida на 9 Август, 1997 година, където се би срещу Дон Джардин. по-късно Тери си сложи маска и се преобразува като нова персона – Супер Унищожителя.
Тери смени своите имена няколко пъти докато накрая не се спря на „Хълк Хогън“. През дългото време като „Супер Унищожителя“ той имаше и един прякор „Тери Дъ Хълк Боудър“ и „Стерлинг Голдън“. Дойде време Болеа да участва в първия си мач за титла и то на National Wrestling Alliance Southeastern Heavyweight Championships.

Световна Федерация по Кеч (1979-1981)
На 13 Ноември, 1979, Болеа направи своя дебют в Световната Федерация по Кеч. Тогава той беше известен под името „Невероятният Хълк“ дадено му от Винсънт Джеймс МакМеън известен като великия шеф на Capitol Wrestling Corporation. Обикновено той трябваше да е с червена коса, но тя почна да пада и си остана с естествения и цвят. На своя дебют, Хоган се състезаваше на три мача в Алънтаун, Пенсилвания. Хоган беше победител и в трите си мача. Той направо размаза Хари Малдез в първия си мач, във втория Пол Фигуера, и на третия Бен Ортиз.

По-късно, официалното му име беше „Хълг Хоган“. Хоган започна в WWF като арогантна суперзвезда, а мениджърът му беше „Класи“ Фреди Бласи.
Хълк имаше вражда с звездата на WWWF и тогавашния шампион Боб Бъклънд, „Г-н. Ю-Ес-Ей“ Тони Атлас, и Андре Гиганта. Враждата на Хълк с Андре ги довлече в мач на Ший Стейдиъм на Август 9, 1980г. заедно с 36,95 фена.

През 1981, Силвестър Сталоун лично пердложи на Хълк участие във филма му „Роки 3“. Обаче, Винсънт не се съгласи с това, защото смята, че кечистите (поне професионалните) трябва да си останат кечисти, а не да си развалят имиджа да стават актьори. Но Хълк не се съгласи с това и участваше в филма и МакМеън го уволни за 7 години.

New Japan Pro Wrestling (1980-1983)
Страхотна оферта беше Хълк Хоган да подпише договор с New Japan Pro Wrestling. Беше страхотно японските фенове на кеча да видят русокосия американец. Даже го преименуваха на „Ичибан“ (което означава „Номер 1“). Хоган за пръв път се яви там на 13-ти Май, 1980, докато все още беше в WWF. Той се биеше с висока класа кечисти от Tatsumi Fujinami до Abdullah the Butcher. Докато се биеше в Япония, Хоган имаше съвсем различен репертоар от хватки. Тогава неговата завършваща хватка беше Axe Bomber.

На 2 Юни, 1983, Хоган стана първия International Wrestling Grand Prix tournament winner като победи кеч иконата Антонио Иноки.

Световна Федерация по Кеч (за втори път – 1984-1993)
През 1983, Винс К. МакМеън наследи World Wrestling Federation от баща си.
Хоган, в първия си мач от завръщането си в Сейнт Луис на 27 Декември, 1983 побеждава Бил Диксон. На 3 Януари, 1984, Хоган направи драматична поява в Алънтаун, Пенсилвания като спасява Боб Бакланд от нападение от трима човека. Обрата на Хогън, обясни Баклънд: „Промени пътищата си. той е велик човек.“. След две седмици на 23 Януари, Хоган спечели WWF Championship, като победи The Iron Sheik сред хилядите фенове в Медисън Сюер Гардън, Ню Йорк.

Тази победа причини „Хълкоманията“ да „носи“ WWF, защото Хълк беше главното събитие. Той казваше на феновете си „Хълкоманияци“.
Хоган си остана шампион на WWF 4 години и 13 дни. Никой кечист не е бил шампион толкова дълго време. Той защитаваше титлата от легенди като „Rowdy“ Roddy Piper, Andre the Giant, Paul Orndorff, и King Kong Bundy.

На 31 Март, 1985, на Кеч Мания 1 в Медисън Сюер имаше мач между Хълк Хоган и Мистър Ти срещу Роуди Пайпър и Пал Оурндолф, като беше главен мач.

През 1986, Хълк се обедини в отбор с име „Машините“ като „Хълк Машината“ под маска, същата която използваше и в New Japan Pro Wrestling под името „Супер Силната Машина“.

Нова история беше написана в ранната 1987-ми година: Хоган беше награден с трофей за това, че беше опазил титлата на федерацията 3 години. Андре Гиганта дойде да ги поздрави. Малко по-късно и Андре беше награден с малък трофей за това, че не беше победен нито веднъж за 15 години. Хоган също излезе на ринга да поздрави Андре, но Андре се тръгна по средата на речта на Хоган. После на едно издание на „Бърлогата на Пайпър“, Хогън се намираше лице в лице с Боби Хийнан. Тогава Хийнан обяви, че е новото протеже на Андре. След това Гиганта предизвика Хълк Хоган в мач за титлата на федерацията на Кеч Мания 3.

КечМания 3, се проведе на 29 Март, 1987 в Понтияк, Мичиган. Там феновете бяха 99,173. Хълк опази титлата на WWF World Heavyweight Championship успешно срещу Андре. Това беше един от най-добрите мачове на Хоган и той остана в историята. Хоган изгуби златото от Андре на NBC’s „The Main Event“ на 15 Февруари, 1988, след като Андре направи коремно затръшване на Хоган, съдията Хебнер отброи до три.

WCW (1994-2000)

През Юни, 1994, Хоган беше върнат на ринга от Тед Търнер в неговото шоу World Championship Wrestling, който беше 1-ва конкуренция на WWF по това време. Хоган подписа с World Championship Wrestling на 11 Юни в Дисниленд в Орландо. Хоган спечели WCW World Heavyweight Championship в своя дебют срещу Рик Светкавицата на 17 Юли. Тогава обаче феновете на WCW предпочитаха кечисти като Крис Беноа и Еди Гереро. Усилената подготовка започна, когато Скот Хали Кевин Наш и двамата напуснаха WWF в ранните 1996 и се завърнаха към WCW.
Те бяха отнесени като аутсайдери. След това Хал и Наш контузиха Лекс Лугер.

След като Лугер излезе от играта, започнаха да бият Стинг. След това остана само Ренди Савидж.

Много очакваха той да замени Лугер и да атакува Хал и Наш. Както и да е, след това стана едно от най-шокиращите моменти в кеч историята. Хоган направи крак брадва на Ренди Савидж и каза на Хал и Наш, че ще е техен партньор.

Бързата реакция към обрата бързо стана яростна. Почти веднага след като Хоган зашемети Савидж с крак брадва, феновете започнаха да хвърлят боклуци на ринга. Един фен беше толкова ядосан, че Хоган прецака WCW, че изкочи и искаше да нападне Хоган. Но за щастие нямаше наранени, защото охраната го отведе. Стинг направи един финален опит да спаси дена, но веднага беше повален на земята от тримата здравеняци.
Тони Счивиано, Дъсти Роудс, и Боби Хийнан се шокираха от гледката.
Както феновете продължиха да хвърлят боклук по ринга, Джийн Окърланд си преправи път да вземе интервю от Хоган.

В интервюто, Хоган обясни подлата си изява, изяви, и че той е създал WWF, че му е писнало с неговия характер. Той също каза, че се е уморил от фeновете `да хвърлят боклуци след него`. След това заяви, че той, Хал и Наш, че ще превземат WCW и ще унищожат всичко по пътя си.

Скоро, Хоган си боядиса брадата черна, като предаде своето жълто и червено облекло за черна униформа, прекръсти се на Холивудския Хълк Хоган (Hollywood Hogan) и се върна в WCW 8 дни след постъпката му.
Хоган си смени героя на „лошия човек“.

След като победи Гиганта в Hog Wild на 10 Август, 1996 като го удари с колана на WCW, Хоган задържа WCW World Heavyweight Championship на повечето от 1997-ма. Той напръска с боя „nWo“ върху титлата и прекръсти титлата на „nWo title“. Хоган след това загуби титлата от Стинг.

След това, Хоган разви съперничество с своя приятел Ренди Савидж.
Враждата се стигна до мач в стоманена клетка. След това Савидж искаше да вземе титлата от Стинг на Spring Stampede през Април. След това, nWo се разпадна като, Хоган удари в главата Нащ с звънеца на ринга, а след това предизвика и Савидж на мач. След това Хоган отново спечели WCW Championship.

Хоган защити титлата до Юли същата година, когато WCW му преди мач срещу бързо изгряващия новак Бил Голдбърг, който до тогава нямаше загуба в тази компания. Хоган доминираше в началото на мача, но стана напечено, Хоган повали Голдбърг за крак брадва, но Бил взе контрол и за негов късмет се измести. След това Голдбърг направи такова копие на Хоган, че чак ринга се разтресе, а и май Хоган имаше спукани ребра. След това последва Jackhammer за Хоган и Голдбърг стана шампион.

Хоган пркара остатъка от 1998 като се биеше с знаменитости, но негови другари. Неговия втори отбор беше с Денис Родман. Те имаха мач срещу Даймънд Далас Пейдж и Карл Малоне на Bash at the Beach 1998 и на Road Wild ’98. Хоган също имаше и мач реванш срещу Универсалния Боец на Halloween Havoc.

След малко почивка от WCW, Хоган се върна в Nitro и предизвика Кевин Наш за титлата на WCW. Той си върна титлата.

Хоган в същия месец трябваше да защитава титлата срещу Рик Светкавицата, Стинг, и Далас Пейдж в четворен мач. Пейдж спечели мача.
След този мач Хоган претърпя контузия и не участваше в никакви мачове няколко месеца.

На 12 Юли, 1999, Хоган направи своето завръщане на ринга и прие предизвикателството на Савидж за титлата (тогава Савидж я беше спечелил). С помощта на Наш, Хоган стана отново шампион.

На 9 Август, 1999, той излезе с обичайните си жълто-червена униформа и е махнал това „nWo“ от титлата. той имаше мач срещу още 5 човека.
Обаче претърпя контузия в мача и отсъстваше от Октомври 1999 до Февруари 2000.

Скоро след завръщането му в WCW през Февруари 2000, Хоган започна да се заяжда с Лекс Лугер, Рик Светкавицата, и Били Кидмен.

XWF (2000-2001)
От Юли 200 до Ноември 2001, Хоган не се беше качвал на ринга. Той имаше проблеми относно инцидента с Винс Русо относно смъртта на бащата на Хълк – Питър Болеа. Хълк понесе това много тежко. Като тест, Хоган си уреди мач в Орландо, Флорида на XWF срещу Джими Харт.

Световна Федерация по Кеч (2002-2003)
Хоган победи Кърт Хенинг и прие да се върне в WWF на 2 Февруари, 2002.
На "Без изход" 2002 се върна в компанията, която го направи икона, като се завърна в nWo заедно с Хал и Наш те костваха на Стив Остин шанс да стане шампион на федерацията срещу Крис Джерико. Скоро след запомнящ се мач срещу Скалата на "Кеч Мания 18" на 17 Март, 2002. Тогава Скалата честно спечели мача и Хоган му помогна да набие Хал И Наш, които бяха подчинени на Хоган.

След мача, Хоган беше определено друг човек пак, той продължи да носи черни и бели унформи със седмици след Кеч Мания 18, преди да си възвърне униформата с цветовете. Той все още беше известен с прякоря "Холивуд" Хълк Хоган. Хоган имаше руси мустачки и черна брада и имаше едномесечно царуване като WWE Undisputed Championship в пролетта на 2002 след като победи Трите Хикса на Backlash. През времето, когато Хоган царуваше през 2002, World Wrestling Federation се прекръсти на World Wrestling Entertainment (WWE), като това оформя Хоган като последния WWF шампион.

След месец, на турнира "Крал на ринга" 2002, Хоган се изправи срещу Кърт Енгъл, и Енгъл го победи с усукания глезен. През 2002, на 4 Юли на едно издания на Smackdown!, Хоган се съюзи с Острието и заедно победиха Били и Чък, като станаха шампиони (WWE Tag Team Championship) за първи път в историята. После Хоган се преименува на "Господин Америка".

Мистър Америка беше още една промяна на егото на Хоган. Хоган носеше маска, използваше си същата песен "Real American", и използваше същите хватки от торбата на предишния Хоган. След като Хоган победи на WrestleMania XIX, Господин МакМеън искаше "Хълкоманията" да умре.

На 1 Май, 2003г. Мистър Америка дебютира в Smackdown! отново, след като МакМеън даде дълга почивка на Хоган. Той дебютира на едно издание на "Бърлогата на Пайпър". Но Тогава излезе председателя на федерацията – Винс МакМеън и каза на Хоган, че Мистър Америка не съществува, защото той е Хълк Хоган, а Мистър Америка му отвърна:
– Аз не съм Хълк Хоган, братко!

После враждата продължи на края на месец Май, когато Винс обяви мач между Мистър Америка и неговия стар съперник Роди Пайпър на турнира Judgement Day. Мистър МакМеън се пробваше да убеди хората, че Мистър Америка е Хълк Хоган, но се провали във всички опити. Даже премина и през детектор на лъжата.

Последната изява на Мистър Америка на WWE беше на 23 Юни, 2003 на едно издание на SmackDown! Грамадата, Шелтън Бенджамин и Чарли Хаас победиха Кърт Енгъл, Брок Леснар и Мистър Америка.
След това Мистър Америка излезе на ринга и свали маската пред феновете. Той беше Хълк Хоган. На 3 Юли, 2003 на едно издание на SmackDown, Винс МакМеън излезе на ринга и пусна записа на Хоган как сваля маската и го уволни.

Total Nonstop Action Wrestling
Хълк Хоган участваше и в Total Nonstop Action Wrestling на събитието TNA Bound for Glory, платено шоу, дълго 3 часа. На пресконференцията в Япония, Джарет удари с китара Хоган. След това на Хоган му трябваше операция, която даже можеше да го извади от кеча завинаги. Ето какво каза Хълк:
– "Приготвях се да отида да се бия в TNA, да работя с тези момчета, с Джарет, и да дам урок на Винс още веднъж."
Хоган продължи своето приятелство с компанията, срещаше се със суперзвездите там. На 7 Ноември, 2004 година, Хълк и Ренди Савидж си пресякоха пътищата на ринга на Total Nonstop Action Wrestling в Орландо, Флорида.

WWE Зала на славата
През 2005, седмици преди Кеч Мания 21, беше обявено, че Хълк Хоган е приет в Залата на Славата. Това сигнализира завръщането на Хоган във федерацията.

На Кеч Мания 21 на 3 Април, 2005, "Американския Патриот" Хоган излезе на помощ на Юджийн, който беше нападнат от някакви Арабо-Американци, на име Мухамед Хасан и Косрол Дайвари.

Световна Федерация по Кеч
След това, на следващата вечер в RAW, Хасан и Дайвари дойдоха и пребиха Шон Майкълс. Следващата седмица Майкълс отиде при генералния мениджър на RAW – Ерик Бишов и поиска хендикап мач срещу Хасан и Дайвари. Бишов обаче отказа, но каза на Майкълс, че ако си намери партньор ще стане. Затова Майкълс си избра Хоган. На 18 Април на един епизод на RAW, Хасан се появи и атакува Майкълс в гръб, но Хоган отново го спаси и прие предложението.
На Backlash, Хасан и Дайвари загубиха от Хълк и Шон.

Малко преди Кеч Мания 22, Хоган излезе на ринга на 15 Юли, 2006 на едно издание на WWE Saturday Night’s Main Event заедно с дъщеря си Брук Хоган. Обаче след това се появи Ранди Ортан и флиртуваше с дъщеря му.
Накрая се стигна стигна до мач на турнира SummerSlam 2006.
Тогава Хоган победи Ортан.


[+] Финални и Коренни Хватки

– Крак Брадва

– Бомба Брадва

– Голям ботуш

– Мечешка прегръдка

– Бъркане в очите

[+] Мениджъри

– Рене Спиърс

– Фреди Блейс

– Джони Валиант

– Джими Харт

– Мис Елизабет

– Тед ДиБейс

– Ерик Бишов


[+] Световна Федерация по Кеч

– Шампион на Федерацията (6 пъти)

– Отборен Шампион (1 път с Острието)

– Победител в кралско меле (1990,1991)

– Член на Залата на славата

[+] WCW

– Шампион в тежка категория (6 пъти)

[+] American Wrestling Association

– AWA World Heavyweight Championship (2 пъти)

[+] National Wrestling Alliance

– NWA Southeastern Heavyweight Championship (2 пъти)

[+] New Japan Pro Wrestling

– 1983 Победител в Гранд При Турнир

[+] Pro Wrestling Illustrated

– PWI го поставя # 1 през 2003.

Хоган е награждаван два пъти за най-добър съотборник на годината – с Антонио Иноки и с Ранди Савидж

– Появява се 81 пъти на корицата на списанието на PWI

– PWI го поставя #1 през 1991

– Хоган печели още множество награди от PWI през периода 1983 – 2002


[+] Уеб Магазин >> WWE суперзвезди >> Hulk Hogan

[+] Rick Derringer – Real American (песента с която излиза Хоган)

[+] Мача от Кеч Мания 3 – Андре Гиганта срещу Хълк Хоугън

[+] Тапети на Хълк Хоугън за вашия Desktop


Харесва ли ви статията?

Да
Не

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.