Кечът в списък с „обидно съдържание“ в YouTube, WCPW отговарят

1793

Както ви информирахме миналия месец, YouTube наскоро въведоха нов алгоритъм в системата си, според който всяко кеч съдържание се категоризира като „неблагоприятно за рекламодатели“. Решението се е отразило драматично на множество кеч компании, които разчитат на приходите от видео платформата, като най-голямата от тях е английската WhatCulture Pro Wrestling.

На 2 юни трябваше да бъде възобновено излъчването на седмичното шоу WCPW Loaded с нов формат, който да се показва на живо в YouTube всеки понеделник. В резултат от нововъведенията в платформата обаче ръководството на WCPW бе принудено да обяви драстични промени в бизнес модела си. Седмичното шоу Loaded бе отменено, като в графика им остават единствено pay-per-view-та и други специални събития от рода на настоящата Световна купа.

Като доказателство, че безплатното излъчване на кеч в YouTube вече не е устойчиво от финансова позиция, WCPW представиха информация за гледанията и приходите от наскоро публикуван мач между Рей Мистерио и Алберто Ел Патрон. Мачът е бил гледан над милион пъти, но е генерирал едва 43 долара, което e спад от 98% спрямо обичайната печалба.

Free Instagram Followers

Планираното шоу за 2 юни в Манчестър все още ще се проведе, но вместо записи на WCPW Loaded ще представлява специално шоу на име Fight Back („Отвърни на удара“), с което компанията се надява да привлече както вниманието на YouTube, така и подкрепата на цялата кеч индустрия. Комедийният сайт Heelbook изготви подписка, която цели изваждането на кеча от „черния списък“, който включва съдържание с насилие и реч на омраза. Можете да оставите подписа си на този линк.

Бележка от автора: Надяваме се максимален брой кеч фенове да се включат в подписката, тъй като новата политика на YouTube застрашава огромна част от любимата ни форма на забавление. WWE все още не са коментирали темата и едва ли ще го направят, защото приходите от YouTube канала им са незначителни в рамките на бизнес модела им. Настрана от ентъртейнмънт гиганта, браншът се нуждае от всяка подкрепа.

Източник: WCPW

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.