Рей Мистерио

2377

4381095-4601807187-rey_m

Име на ринга: Рей Мистерио
Истинско име: Оскар Гутиерез
Роден: 11 декември 1974 г.
Родно място:   Сан Диего
Дебют на ринга под името Мистерио:   30 април 1989 г.
Коренни кфатки:   619, West Coast Pop
Тежащ:  77 кг
Височина:   165 см


Рей Мистерио Джуниър става звезда в кеча във федерацията AAA. Там той печели титлата AAA Welterweight 5 пъти и AAA Light Heavyweight – 2 пъти. Мистерио прокарва новият стил за победи в кеча, като по-късно бива последван от тогава изгряващите звезди Ювентууд и Психозис. Мистерио Младши продължава успеха си и във федерацията WWA. Той печели WWA Lightweight Title 3 пъти, и един път отборната титла заедно със неговият чичо – Рей Мистерио Старши (май сега ви стана ясно защо му виках Джуниър ;] ). Той се бие и във ECW, преди да влезе във WCW.

През Юли на 1996, Мистерио побеждава Дийн Маленко, и става шампионът в лека категория на WCW, държащ я и по време на царуването му като World Welterweight шампион (за кратко). Държи титлата 4 мессеца, докато Маленко не си я връща. От тук нататъка Рей, Психозис и Ювентууд и няколко други кечисти създават групичката „Маскираните Лукадори“. Правят страхотни мачове в летящ стил, като най-запомнящи се от тях са мачове със Ювентууд, Супер Кейло и Еди Гереро.

Free Instagram Followers

През Октомври 1997, взема отново титлата в лека категория, като побеждава Еди Гереро. Гереро обаче си връща титлата само месец след това. Това не сломява Мистерио, и той печели тази титла за трети път в началото на 1998, от Ювентууд. Скоро обаче, губи титлата от Крис Джерико и напуска ринга за няколко месеца.

Мистерио се завръща, като отново се сдобива с титлата в лека категория, спечелена от Джерико. Но в защита на титлата, Маленко напада Мистерио в гръб, и така шампионскят пояс е върнат при Джерико. Известно време след това се създава групата LWO, чийто лидер е Еди Гереро, и иска Рей да стане член на групата. Напускащ групичката му с Ювентууд, Мистерио се присъединява към Гереро. Пред 1998, Мистерио помага на Кидман да спечели титлата в лека категория от Ювентууд, като след това напуска LWO.

Седмици след това през 1999, Рик Флеър убеждава LWO да се върне в WCW, с изключение на Рей Мистерио. Мистерио, обаче продължава да носи тениската си на LWO, като казва че носи техните цветове. Въпреки това той се присеидинява към групата nWo, които са били единствената друга група в WCW. Мистерио продължава враждата си и със Кевин Наш. Това е началото на голяма промяна в кариерата на Мистерио.

На „Суперкавга“ ІХ, Мистерио и Конан очакват да срещнат Кевин Наш и Лугър във „Маска срещу Коса“ мач. Дни преди събитието, Мистерио удря ръката на Лугър във врата на кола. На мача Лугър успява да забоде своето копие на Мистерио. Рей бил принуден да махне маската си и да разкрие лицето си на света. Наш дошъл и държал високо маската като казвал че ще я даде обратно на Мистерио. Следващите няколоко седмици Мистерио се учертава като „голям-убиец“, като записва победи над Scott Norton, Bam-Bam Bigelow, и други.

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.