Сърцеразбивачът Шон Майкълс

1379

Име на ринга: Шон Майкълс

Височина: 185см

Тегло: 102кг

Free Instagram Followers

Рожденна дата и място: 22 юли 1965г, Чандлър Аризона

Място на живеене: Сан Антонио, Тексас

Трениран от: Жозе Лотарио

Дебют: 16 октомври, 1984г

Майкъл Шон Хикенботъм (роден на 22 юли 1965г) е американски професионален кечист, по-добре познат на ринга, като "Сърцеразбивача" Шон Майкълс.

В момента той е един от най-опитните кечисти в Световната Федерация, имащ работа в нея от 1987г. Неговата кариера бе прекратена през 1998, но той се завръща на ринга 4 години по-късно, през 2002. Сега Шон Майкълс е в Първична сила, където е в един отбор с най-добрия си приятел в истинския живот – Трите Хикса.

Кариера


Ранна кариера

Роден в Чандлър, Аризона, и прекарващ ранните си години в Рийдинг, Англия, Шон Хикенботъм и растящ в Сан Антонио, Тексас. Това е така, защото баща му е военен, а знаем как военните се местят от място на място. В Сан Антонио баща му работи във "Въздушните сили на Рандолф".

Трениран от мексикански професионални кечисти, и по-късно от Жозе Лотарио, Майкълс дебютира през 1984, работещ за "Средноюжната Кеч Федерация" и по-късно за "Тексаската Кеч Федерация". Там, Майкълс заедно с Пол Диамънд, са възнаградени с Отборната титла на "Тексаската Федерация", от Чаво Гереро Старши.

Също се състезава и за "Централно Щатската Федерация". Там той и съобторникът му Марти Джанети, побеждават отбора на Дебелите Близнаци за отборните титли на "Централно Щатската Федерация", по-късно я губят от Близнаците. Майкълс прави и появяне в Далас, Тексас, в "WCCW" през 1985.


WWF/WWE

Рокерите

Майкълс прави своя истински дебют в 1986 в AWA, като отново е в партньорство с Марти Джанети. Тогава отбора им се казва "Среднощните рокери" и печелят AWA отборната титла два пъти, срещу Бъди Роуз и Доуг Сомърс.

Шон Майкълс и Марти ДжанетиС нахълтването на таланти в AWАв 1987, на Рокерите е направено предложение за участие в WWF. Въпреки това, 2 седмици по – късно те бяха уволнени за това, че „купонясвали яко“ (според скорошната автобиография на Майкълс това е недоразумение).

Те се завръщат в AWA, но биват отново преместени в WWF, след година. Директорът на WWF Винс МакМеън жадува да има изпълненията на Шон Майкълс в неговата федерация. Името на отбора вече е само "Рокерите", заради авторските права на AWA.

Енергичния отбор става много популярен, и феновете пощуряват по техничните им изпълнения. Отборът набира инерция, като се появява по почти всички PPV турнири на федерацията в продължение на две години. Въпреки това не получава мач за Отборната титла.

Надеждата винаги умира последна. Техният шанс идва през Октомври 1990г. Рокерите печелят Отборната титла на WWF, от Фондацията Харт. Джим Нейдхарт, едната половина от Фондацията, през това време е в процес на уволняване от федерацията, и така Рокерите се явяват като виновници за напускането му.

Мачовете на Рокерите продължават с перфектни победи, докато Джим не се завръща, и коланите отново са в Брет и Джим.

Сърцеразбивача

Двамата се мъкнеха заедно до еневтуалната им раздяла на 2 декември 1991 г., по време на инцидент по време на шоу. Майкълс изрита Джанети и го хвърли през стъклена витрина. Марти напуска WWF, а Майкълс е с прякора "The Boy Toy", по късно променен на "The Heartbreak Kid" или Сърцеразбивача.

Негов мениджър става Сензациозната Шери, с която изгражда имиджа си, покрепен с първата версия на песента му "Sexy Boy".

Шон Майкълс през 1992, с интерконтинталната титла

Майкълс не печели Интерконтиненталната титла от Брет Харт, през юли 1992, като губи първия мач със стълби в света! Майкълс не се отказва и печели интерконтиненталната титла от "Британския Булдог". Това се случва на 27 октомври 1992. По-късно губи мач с Брет Харт, за титлата на федерацията, на турнира Оцеляване 1992г.

Шон и Шери се разделят, и Марти Джанети за бързо се появява отново, за серия от запомянщи се мачове. След подъл номер от Татанка през 1993, Майкълс губи Интерконтинентална титла от Джанети, в запомнящо се издание на Първична сила през 17 май 1993. На 6ти юни, обаче Шон си я връща, с помоща на добютиращия му "бодигард" Дизел.

След като за кратко се появява в WCW, Шон се завръща в WWF и прави няколко появявания в WWF/USWA. Той си идва навреме за турнира Оцеляване през 1993.

Коулминацията на враждата между Шон, Брет Харт и Разор Рамон е в мач със стълби на КечМания 10. Майкълс губи мача, но той става №1 мач на годината. Разор запазва титлата си.

Отобр и вражда с Дизел

Шон Майкълс и Дизел като отборни шампиони през 1994На 28ми август 1994, Сърцеразбивача и Дизел грабват отборните титли на WWF от отбора на Топящите глави. Докато са шампиони, Дизел и Шон използват завършващия удар на Топящите глави. Майкълс се покатерва на раменете на Дизел, и цамбурва върху опонентите. На следващия ден, на Summerslam, Дизел губи интерконтиненталната титла от Разор Рамон, поради причината че Шон без да иска парви Музика под брадичката на Дизел.

Тогава те се скарват и разпадането на отбора им е на турнира Оцеляване 1994. Три дни след това Дизел е на върха, като печели мач за титлата на федерацията, състоящ се от шестима души.

Шон Майкълс печели Кралското Меле, и участва в мач за титлата срещу Дизел на КечМания 11. Майкълс излиза с нов бодигард – Психаря Сид. Майкълс губи мача и бива нападнат от Сид следващата вечер.

Докато Сид отправя предизвикателства за златото към Дизел, Шон си взима кратка почивка. Завръща се на ринга като фейс, през юни и печели третата си интерконтинентална титла от Джеф Джарет. Това води до мач на Летния сблъсък 1995, в който Майкълс защитава титлата си отново срещу Рамон. Шон печели мача.

През това време, Майкълс става лидер на групата позната като "Кликовете". Другите представители на групичката са Дизел, Разор Рамон, Трите Хикса и Екс Пак.

Октомври 1995, Шон е нападнат от няколко мъже. Малко след това Майкълс трябва да защитава Интерконтиненталната титла на PPV шоу срещу Дийн Дъглас, като я губи. По-късно Дъглас я губи отново от Разор Рамон.

Следващия месец, по време на мач срещу Оуен Харт и Шон Майкълс, HBK получава Ритника Енцугири в главата.

Шампион на WWF

Майкълс спечели първата си WWF титла на WrestleMania XII през Март 1996г., където тушира Брет Харт в техния едночасов мач „Железен Човек”.
Царуването на Шон с титлата на Федерацията свърши през 1996г. на турнира Survivor Series през Ноември когато я губи от Sycho Sid – бившия му бодигард в Медисън Скуеър Гардън в мач „Лице в Лице”. Докато WCW набираше сила поради отписването на приятелите на Майкълс – Скот Хол и Кевин Неш, Майкълс продължи да се подвизава като шампион по – голямата част от годината, като значително надмина Манкид, Вейдър и Британския Булдог в битките „плати за да гледаш“. Майкълс си връща титлата от Sid през Януари 1997г. на „Кралското меле” в родния му град Сан Антонио.

Съперничество с Брет Харт

Майкълс беше предизвикан на мач със заложена титла, където я губи на WrestleMania XII от Брет Харт, но после отново си я връща на специално издание на RAW. Брет Харт хвана дясното коляно на Майкълс и го усука. Тогава коляното на Сърцеразбивача се нарани зле и докторите му казаха да се оттегли от кеча за известно време. След операцията на коляното от д-р Джеймс Андрюс, Шон се завръща няколко месеца по-късно и се съюзява с „Ледения” Стив Остин, и те печелят титлата WWF Tag Team Champions. На СамърСлам 1997 Майкълс беше рефер на мача между Брет Харт и шампиона на WWF – Гробаря.

Дегенерация Х

Дегенерация Х успешно се уформя малко по-късно от средата на 1997. Истинските приятели Шон Майкълс и Ловеца на сърза Хелмсли (продължаващ да бъде по-добре познат като Трите Хикса) са първите създатели, по-късно допълнени със техния бодигард Чайна, и тяхната застрахователна политика Рик Рууд. На 13 октомври 1997г, групичката заформя името D-Generation X, и за пръв път дебютира тяхният лозунг "Духай го!".

През 28 март 1998, на КечМания 14, Шон Майкълс е WWF шампион, едновременно с това Трите Хикса е Европейски шампион. Те имат новобранеца в кеча Майк Тайсън като специален участник във главния мач на вечерта Шон Майкълс срещу Ледения Стив Остин. На края на мача Тайсън се включва към DX. Майкълс има проблем и е принуден да напусна групичката на която е лидер. На следващото издание на RAW, Трите Хикса се провъзгласява за новия лидер. Той обявява завръщането на X-Pac, за да реформира D-Generation X на D-X Армия. Членовете са X-Pack, Трите Хикса, Чайна, Били Гън и Уличния войн. По-късно името се връща обратно.

Член на комисия

Майкълс се завърна в WWF на 23 Ноември 1998г., но не като кечист, а вместо това като член на комисията на WWF.
На 26 август 1999 в епизод на Разбиване, по време на мач – Скалата срещу Трите Хикса Шон влезе на ринга и ритна Скалата, и Церебралният убиец спечели титлата на Федерацията. На 21 май 2000г. Майкълс беше избран за специален рефер на мача „Железен човек” – Скалата срещу Трите Хикса. Продължителното отсъствие на Сърцеразбивача, в резултат на което той отвори кеч академия, през 2001г. той подписва с WWF многогодишен договор.

Завръщане в Първична сила

През 2002, Майкълс се завръща като кечист в Първична сила. На 22 юли 2002, издане на RAW, седмица след разрушаването на nWo, Трите Хикса подава на Шон Майкълс тениска на DX, и казва че има идея двамата да завърнат групата. Същата вечер Трите Хикса излиза със музиката на Дегенарация Х, и започва да убеждава Шон Майкълс да се завърна. Накрая обаче Играта забожда едно Педигрии на Сърцеразбивача, като слага края на ерата на DX. За всеобща изненада Майкълс предизвиква Трите Хикса на мач, на платеното шоу SummerSlam 2002. Хиксовете естествено приема. Шон обаче печели мача.

На турнира Оцеляване 2002, Майкълс печели Световната титла от Трите Хикса, в първия по рода си мач "Стаята на елиминициите". В него също зимат участие Роб Ван Дам, Кейн, Крис Джерико и Букър Ти. Месец по-късно, Шон губи титлата отново от Хиксовете.

На 13ти януари, на турнира Кралско меле, Джерико изхвърля Майкълс. По-късно и двамата кечисти отиват на КечМания 19. Сърцеразбивача печели мача. По-късно на Непростимо и Оцеляване, Ранди Ортън побеждава HBK.

След това , на Кралското меле 2004, Шон има мач отново срещу шампиона Трите Хикса. Мача завършва с равенство. След това Майкълс взема участие в главния мач на КечМания 20, в мач срещу Трите Хикса и Крис Беноа, за световната титла. По-късно, през 2004та, Шон се среща с Хиксовете в мач "Адската клетка", но той губи. След това губи мач за Световната Титла отново срещу Трите Хикса. Това се случва на Забранения Вторник 2004. От това феновете гласуват следващите шансове за титлата да не са негови, а на Острието и Крис Беноа. От тези събития, Шон е извън екшъна. Завръща се през януари 2005, където е специален рефер на Новогодишна Революция 2005.

На Кралското меле 2005, Майкълс елиминира Кърт Енгъл. Енгъл си го връща като вече елиминиран, помага за изхвърлянето на Убиеца на шоута. В резултат на това, Майкълс е отправя предизвикателство на Енгъл за мач на КечМания 21. Кърт приема. На 3 април 2005, Шон губи, като се предава от "Ключът на Енгъл".

Следващия Понеделник, се получава вражда между Шон и отбора на Мухамед Хасан и Дайвари. Шон получава мач срещу тях. Бишоф му казва да си намери съотборник. Иконата прави точния избор – той избира Хълк Хоган. На Ответен удар 2005, Хълк и Шон побеждават, със записан туш над Дайвари.

На 4ти юли 2005, Шон и Хълк имат отборен мач срещу Кърт Енгъл и тогавашния интерконтинентален шампион Карлито. Шон обаче предава съотборника си, като го удря с "Музика под брадичката". Следващата седмица, Убиеца на шоута, се появява в шоуто на Роди Пайпър, като Роди получава супер ритника на Майкълс. Същата вечер Шон отправя предизвикателство на Хълк Хоган за Летния сблъсък 2005. Шон губи мача си.

На WWE Завръщане у дома, Кърт Енгъл и Шон Майкълс играят 30 минутен мач Железен Човек (това беше едно от първите шоута излъчени по GTV). Резултатът от мача беше 2 на 2, и той завърши с равенство. На Забранения Вторник 2005, Шон Майкълс, Кърт Енгъл и Джон Сина играят мач за титлата на федерацията. Сина печели и опазва титлата си. След това Шон става капитан на отбора на Първична сила, за турнира Оцеляване 2005. Там Шон показва на какво е способен и елеминира 2ма от отбора на Разбиване. Първо той се разправя с Рей Мистерио, който получава Музика под брадичката във въздуха. Музика получава и ДжейБиЕл, като също бива елиминиран от Сърцеразбивача. Майкълс се опитва да надвие и Ранди Ортън, но получава АрКейОу и Ранди печели Оцеляване.

На 5ти декември, 2005 в издание на Първична сила, Шон играе мач срещу Грамадата, за да определяне на момента на влизане в Стаята на елиминацията на Новогодишна Революция 2005.

На поредното издание на Първична сила, Винс и Шон се скарват. Това води до силна вражда между тях. Г-н МакМеън иска от Шон да целуна задника му. Шон не се съгласява и бива принуден, като е пребит. В следващите PPV на Първична сила, Шон Майкълс взима чести участия с мачове срещу МакМеън и Духовния Отряд.

Завръщането на DX

През 2006, в серия от събития случили се след КечМания 22, дават шанс на зрителите за мечта за завръщане на стария отбор DX.

На 12 юни, в издание на RAW, мълвата най-накрая се оказва истина. Докато Духовния Отряд размазват Играта в мач 5 vs 1, Шон Майкълс излиза на ринга за да защити стария си приятел. След като дуото разбива Духовния Отряд. DX зе завръща. За сайта на федерацията те дават изявление към Винс Макмеън, което е просто и ясно. Тяхната фраза "Духай го!". Макмеън се ядосва и поставя двамата членове на DX в мач срещу Духовния Отряд на турнира Vengeance 2006. Победителя е явен още преди началото на мача. След победата си, Degeneration X се заяждат със Джонатан Коачман, Духовния Отряд, Винс Макмеън, и всеки който им се изправи на пътя!

На Съботното Главно Събитие, DX отново побеждават Духовния отряд. Следващата им поява на платено шоу е на SummerSlam 2006, където побеждават Шейн и Винс МакМеън. Враждата не спира до тук – стига се до мач в Адската клетка на Непростимо 2006. На страната на Винс и Шейн, идва и тогавашния шампион на ECW – Грамадата. Все пак DX побеждават тримата си противници, като превръщат и тримата в кървящи пихтии.

На Кибер Неделя DX биват победени от Ранди Ортън и Острието. Загубата им е породена от специалния гост съдия – Ерик Бишоф. Така отбора на Ранди и Острието се превръща в първия отбор победил DX от завръщането им. Въпреки това на турнира Survivor Series 2006, Отбор DX побеждават Отбор Категоризирано АрКейОу.

2007

На Новогодишна ревюлция 2007, партньорът на Шон – Трите Хикса получава травма на коляното в мач срещу Ранди Ортън и Острието. Категоризираното АрКейОу побеждават DX. Но на 15 януари 2007, Шон Майкълс брутално пребива двамата в Хандикап мач.

На 29 януари 2007, Шон Майкълс става отборен шампион, като взема титлите от Ортън и Острието. Негов съотборник е тогавашния шампион на федерацията – Джон Сина.

Няколко вечери по-късно, Майкълс печели мач за титлата на федерацията на Кеч Мания. На 1ви април, на Кеч Мания 23, Майкълс губи от Джон Сина, като се предава от STFU.

На следващата вечер в Първична сила, Сина и Майкълс трябваше да защитават отборните си титли в 2 поредни кралски битки между 10 отбора. Победители в мача стават Братята Харди, като вземат титлите на Шон и Сина. Все пак никоя не успява да елиминира отбора на Сърцеразбивача и Джон Сина. Тяхната елиминация в мача идва от самия Шон Майкълс, който елиминира съотборника си.

На 23 април 2007, в издание на Първична сила, Шон тушира Сина след Музика под брадичката. Мачът продължи 1 час и 15 секунди. Коментаторите Джей Ар и Джим Рос коментираха, че това е един от най-добрите мачове в историята на Първична сила.

На Backlash 2007, Шон участва в мач Фатална Четворка. Острието срещу Ранди Ортън срещу Шон Майкълс срещу Джон Сина, за титлата на федерацията. Майкълс си беше спечелил мача, когато удари Сина с Музика под брадичката. За нещастие на Сърцеразбивача, Джон Сина се приземи право върху нокаутирания Ранди Ортън, като така Сина го тушира.

Факти


Хватки от арсенала му

– Музика под брадичката

– Сърцеразбивач

– Къс суплес

– Рокерски суплес

– Пайлдрайвър

– Лунно салто от въжетата

– Захапката на акулата

– Фигурата

– Летящ натиск на рамото

– Атомната бомба

– Енцугири

– ДДТ

– Планча

– Въртящо тръшване

Мениджъри

– Сензационната Шери

– Дизел

– Психаря Сид

– Жозе Лотарио

– Чайна

– Рик Рууд

Прякори

– Сърцеразбивача

– Секс бомбата

– Марионетката за жените

– Убиеца на шоута

– Иконата

– Господин Главно събитие

– Господин КечМания

Кечисти тренирани от Майкълс

Основно място: Тексаската Кеч Академия

– Мат Бантлий

– Ланс Кейд

– Браян Даниълсън

– Шон Хернандец

– Браян Кендрик

– Пол Лъндън

– Вероника Стивънс

– Тайсън Томко

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.