WWE се съобщава, че преговаря за продажба на права на PPV на ESPN +

82

Наскоро Vince McMahon отбеляза по време на конферентен разговор, че WWE може потенциално да продава съдържанието им на стрийминг услуга и сега изглежда, че компанията прави стъпки.

Според бюлетина на Wrestling Observer, в момента няма сключена сделка, но е имало разговори между WWE и ESPN.

Разговорите се отнасят до съдържанието на WWE в ESPN + и се смята, че WWE се опитва да сключи сделка, подобна на UFC, която ще накара компанията да продава правата на PPV за стрийминг услугата.

Free Instagram Followers

Идеята е, че стрийминг услугата ще плаща повече, отколкото WWE може да направи сама от продажбата си директно на потребителите чрез WWE мрежата.

Говори се, че сделката за UFC с ESPN + им отвори очи, но разликата е, че UFC плащане за гледане на услугата изисква абонамент за $ 4,99 и цена от $ 64,99 за събитието.

Към този момент не е ясно дали ESPN + или друга стрийминг услуга биха били готови да платят някъде в диапазона от 140 до 160 милиона долара за права за нещо, което би било част от редовния ред, или ако би имало по-голям смисъл да има потребители закупете абонамент, както и плащане за оглед.

Беше отбелязано също така, че когато ESPN притежава продукт, те използват своите шоу програми, за да пускат на пазара продукта много, така че събитията на WWE и големите звезди ще получат далеч по-масово излагане.

Free Instagram Followers

Съдържанието на този сайт е запазено от силата на договора с Creative Commons 4.0.